Skip to main content

Οι ευρωεκλογές ξεκίνησαν:Τα πρώτα αποτελέσματα στην ειδική σελίδα του Ε.Κ

                                                       
Οι πρώτες κάλπες άνοιξαν το πρωί της Πέμπτης στη Βρετανία και την Ολλανδία. Τις επόμενες μέρες, 400 εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα διαλέξουν τους νέους ευρωβουλευτές. Στην ειδική σελίδα, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις ευρωεκλογές στο Tumblr, μπορείτε να παρακολουθείτε τη συνεχή ροή των ειδήσεων σε όλα τα κράτη μέλη.


Οι όγδοες ευρωεκλογές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ να αποφασίζουν για το μέλλον της Ευρώπης από τις 22 έως τις 25 Μαΐου. Οι κάλπες άνοιξαν την Πεμπτη στην Μ.Βρετανία και την Ολλανδία, την Παρασκευή στην Ιρλανδία και την Τσεχία, το Σάββατο στη Λετονία, την Μάλτα και τη Σλοβακία ενώ η Ελλάδα, η Κύπρος και τα υπόλοιπα κράτη μέλη θα ψηφίσουν την Κυριακή 25 Μαΐου.
Σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ευρωεκλογές, το#EP2014 έχει 155.000 tweet μόνο τις προηγούμενες 3 μέρες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σκοπό να σας βοηθήσει να ακολουθήσετε τις ευρωεκλογές στο Twitter, δημιούργησε μία ειδική πλατφόρμα (Twitter dashboard). Σε αυτή υπάρχει ένα ταμπλό που μετράει τα tweet, παρακολουθεί τους υποψήφιους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντοπίζει τους κορυφαίους εμπνευστές των tweet αλλά και λέξεις κλειδιά.

Η επίσημη σελίδα του ΕΚ στο Facebook θα δημοσιεύει ειδήσεις και θέματα προς συζήτηση. Το ίδιο ισχύει για το Google+ και το LinkedIn. Ψηφίστε και ακολουθήστε ζωντανά!

Τα πρώτα αποτελέσματα τη βραδιά των ευρωεκλογών

Το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής θα δημοσιεύονται, όπως βγαίνουν από τα κράτη μέλη, εκτιμήσεις, προβλέψεις και αποτελέσματα.

-Περίπου στις 22.00 (ώρα Ελλάδος), θα δημοσιευτούν οι πρώτες εκτιμήσεις για το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

-Μετά τις 23.00 (ώρα Ελλάδος), θα δημοσιευτεί η πρώτη προβολή των θέσεων στο ΕΚ, βασισμένη σε δημοσκοπήσεις και στα πρώτα αποτελέσματα.

-Μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος), θα δημοσιευτούν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναμένεται να βρίσκονται στον χώρο του ΕΚ. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα ανανεώνονται μέχρι τις 05.00 (ώρα Ελλάδος), στις 26 Μαΐου και θα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από το Twitter του ΕΚ . Στη σελίδα  στο Tumblr θα μπορείτε επίσης να βρείτε και τα exit poll των κρατών μελών.

Comments

Popular posts from this blog

Bournazi

Bournazi,a district of municipality Peristeri, is one of the most well known nightlife areas, located in the centre of Peristeri.Bournazi is situated to western suburbs of Athens, close to metro station Agios Antonios.It is found in the Eastern side of municipality near Kifisou avenue.The area was originally an industrial region.

Petralona : Urban Style

Petralona is a well known urban district in the center of Athens. It is extended by  Piraeus  road up to the hill Filopappou and by Chamosternas road  up to  Poulopoulou bridge.

Glyfada : “Glam nightlife &Style”

Saints Constantine and Helen Orthodox Metropolitan Church   One of the most brilliant  and  beloved destinations in southern suburbs, an absolute choice for amusement and relaxation, is  Glyfada. Glyfada, famous coastal suburb, southerly, belongs in Athens Prefecture. Long years ago Glyfada was named Aixoni. The region was well known for a traditional regional fish, named “barbouni”, that was fished in Glyfada’s sea. In the beginning of the 20th century, Aixoni was renamed as Glyfada, due to a water well, which had brackish water.