Skip to main content

Σαν μια Γροθιά Καλλιτεχνική: Α. Μπάμπαλη-Κ. Λειβαδάς


                                              
 
Μια συνεργασία που, εδώ και δέκα χρόνια, μετρά ποιοτικά καλλιτεχνικά βήματα,μια σχέση αληθινής φιλίας,δύο τραγουδοποιοί που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό... μοιράζονται τις ίδιες μουσικές επιρροές,εκφράζονται με ονειρικές μουσικές και ερμηνείες και σαν μια γροθιά ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις και χαρίζουν μουσικά διαμάντια μελωδίες χιλιοτραγουδισμένες από μικρούς και μεγάλους..


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Φθινοπώρου του Δήμου Αγίου Δημητρίου,την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου,με αφορμή την κυκλοφορία των τελευταίων δίσκων τους, συναντήσαμε την Ανδριάνα Μπάμπαλη- «Ο Τζον Τζον Ζει» σε μουσική Στάμου Σέμση και στίχους Νίκου Μωραΐτη και τον Κώστα Λειβαδά- « Κρατήσου από τη στάχτη»σε μουσική-στίχους του ιδίου και Γιώργου Ρωμανού(«Το φάντασμα που δεν αφήνει ίχνη») με  την πολύτιμη συνεργασία των Ρίτας Αντωνοπούλου,Δέσποινας Γλέζου,Γιώργου Ρωμανού...  Μοιραστήκαμε τις σκέψεις και τα επόμενα σχέδιά τους μέσα από μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Δέκα χρόνια συνεργασίας..Είστε κατά κάποιο τρόπο μουσικά και καλλιτεχνικά συγκοινωνούντα δοχεία;

-Κ.Λ: Πέρα από τη μουσική συνάφεια και συγγένεια,καθώς ξεκινήσαμε και οι δύο ως μέλη του group του Νίκου Πορτοκάλογλου, είναι ίδια η αισθητική μας στα ακούσματα και ως προς το ελληνικό τραγούδι..Η Αντριάνα έκανε επιτυχία από πολύ μικρή ηλικία και εγώ επίσης,γράφοντας τραγούδια και για άλλους καλλιτέχνες. Παράλληλα με ένα ακουστικό και ηλεκτρικό σχήμα πέρασε η δεκαετία μεταξύ μας πολύ ευχάριστα..Γενικότερα κάναμε πάντα πολύ καλή παρέα και ως άνθρωποι για πάρα πολλά χρόνια,είμασταν κάτα κάποιο τρόπο μια «θεραπεία» ως ένας για τον άλλο..

Σε προηγούμενη συνέντευξή σας έχετε δηλώσει πως προτιμάτε να σας αποκαλούν τραγουδοποιό παρά τραγουδιστή;

-Κ.Λ: Μα ο πλήρης όρος είναι αυτός..Προσωπικά δεν μ'έχουν φωνάξει ποτέ να πω τραγούδια κάποιου άλλου..Κυρίως αυτό είναι μια παράδοση στο ελληνικό τραγούδι..Και η Αντριάνα παρόλο που είναι αυτόνομα ερμηνεύτρια,γράφει τα δικά της τραγούδια..


Έχετε συνεργαστεί με την Ανδριάνα ΜπάμπαληΜοίρα μου έγινες» κ.α και με άλλους καταξιωμένους ερμηνευτές χαρίζοντας υπέροχα τραγούδια :Ελένη Τσαλιγοπούλου-«Πιάσε με,Παραμιλητό μου,Λόγια της Σιωπής»,Μανώλης Λιδάκης-«Για να σε συναντήσω»-,Γιώργος Δημητριάδης-«Σαν να μην πέρασε μια μέρα»,Γιώτα Νέγκα κ.α.Υπάρχει κάποιο από τα τραγούδια αυτά που έγιναν επιτυχίες που αισθανθήκατε πριν ή μετά πως θα θέλατε να το έχετε ερμηνεύσει εσείς;

-Κ.Λ: Εκ των υστέρων είναι εύκολο να σκεφθώ πως κάποιο από τα τραγούδια,που έγιναν επιτυχίες θα ήθελα να το είχα ερμηνεύσει εγώ.Στις live εμφανίσεις μου δοκιμάζω να ερμηνεύω πολλές από τις επιτυχίες αυτές και ομολογώ πως σε μια μερίδα του κοινού αρέσει ιδιαίτερα.. ..Βέβαια ίσως στο μέλλον θα μπορούσα να κάνω κάποιες επανεκτελέσεις τραγουδιών..Θα ήθελα να ξαναπώ κάποια τραγούδια μελλοντικά..


Είστε πραγματικά πολυπράγμων…Συμμετείχατε στην ταινία ‘«Άπνοια» του Άρη Μπαφαλούκα και στο θεατρικό «Γκρης Ηλέβεν» του Γιώργου Νανούρη. Ερμηνεία,κινηματογράφος,θέατρο,στιχουργική..Πηγάζει από την ανάγκη σας για έκφραση εσωτερική ή αρέσκεστε στο να δοκιμάζεστε σε νέες προτάσεις;

-Α.ΜΠ: Ήταν περισσότερο προτάσεις που έγιναν τυχαία και μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες..Και στην περσινή θεατρική παράσταση χόρευα και τραγουδούσα…Επίσης,έχω γράψει στίχους σε αρκετούς από τους δίσκους μου..


Με πρόσφατη την ερμηνεία σας με το τραγούδι ‘Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου’ στην τηλεοπτική σειρά ‘Το Νησί’ πως αισθανθήκατε με την τόσο μεγάλη επιτυχία της σειράς και πως προέκυψε η συνεργασία με ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι,το οποίο κατά γενική ομολογία ερμηνεύσατε εξαιρετικά;

-Α.ΜΠ:Πρόκειται για μια διασκευή από το δίσκο «The Rose Tattoo» (2007),ένα τραγούδι πρωτοερμηνευμένο το 1950 από την Σωτηρία Μπέλλου, που επιλέχθηκε για την σειρά..Σίγουρα ήταν μια πολύ ευχάριστη συγκυρία παράλληλα με την μεγάλη επιτυχία του σίριαλ..

Σχετικά με τις υποψηφιότητες για την διοργάνωση της EUROVISION..Είχε ακουστεί το όνομά σας..Υπήρξε πραγματική πρόταση και σε αντίστοιχη περίπτωση μελλοντικά θα σας ενδιέφερε να συμμετέχετε;


-Α.ΜΠ: Είχαν προηγηθεί κάποιες συζητήσεις αλλά δεν νομίζω πως θα μου ταίριαζε. Δύσκολα θα έμπαινα σε μια τέτοια διαδικασία με τα media και την τόσο έντονη προβολή..

-Κ.Λ:Είναι μια ιστορία που βασίζεται στα media,στα κανάλια και τις πρωινές εκπομπές..Είναι ένα παιχνίδι..Δεν έχουμε σχέση εμείς με όλο αυτό..

Η αποψή σας για τα Dance και Talent Shows;Θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε με κάτι συναφές για φιλανθρωπικό σκοπό;

-Κ.Λ:Εμείς δεν είμαστε ούτε αμιγώς τραγουδιστές πίστας,ούτε ηθοποιοί ,χορευτές για να ενσαρκώσουμε ένα ρόλο για δέκα επεισόδεια..Είδα μάλιστα πολύ καλές φωνές που στην ερμηνεία τους στο show «έχαναν» φωνητικά..

-Α.ΜΠ: Για λόγους προβολής πάντως είναι κάτι που δεν θα κάναμε..

Οι επόμενες εμφανίσεις σας;

-Κ.Λ:Συνεργαστήκαμε πέρσι σε αρκετά live μαζί αλλά και σε ξεχωριστές εμφανίσεις και θα συνεργαστούμε και φέτος καλώς εχόντων των πραγμάτων..Και για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες εμφανιζόμαστε στη Σκωτία στις 7 και 8 Οκτώβρη..

-Α.ΜΠ:Οι πρώτες μου εμφανίσεις θα είναι με τους Matisse στις 3 και 10 Νοέμβρη στο Koukou 
και έπεται συνέχεια..
                                                 



Δημοσίευση  2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 http://www.vimaonline.gr 

Comments

Popular posts from this blog

Bournazi

Bournazi,a district of municipality Peristeri, is one of the most well known nightlife areas, located in the centre of Peristeri.Bournazi is situated to western suburbs of Athens, close to metro station Agios Antonios.It is found in the Eastern side of municipality near Kifisou avenue.The area was originally an industrial region.

Petralona : Urban Style

Petralona is a well known urban district in the center of Athens. It is extended by  Piraeus  road up to the hill Filopappou and by Chamosternas road  up to  Poulopoulou bridge.

Glyfada : “Glam nightlife &Style”

Saints Constantine and Helen Orthodox Metropolitan Church   One of the most brilliant  and  beloved destinations in southern suburbs, an absolute choice for amusement and relaxation, is  Glyfada. Glyfada, famous coastal suburb, southerly, belongs in Athens Prefecture. Long years ago Glyfada was named Aixoni. The region was well known for a traditional regional fish, named “barbouni”, that was fished in Glyfada’s sea. In the beginning of the 20th century, Aixoni was renamed as Glyfada, due to a water well, which had brackish water.